Ga naar hoofdinhoud

Levensloopbestendig wonen is de toekomst!

Bij Centrum voor Wonen worden veel vragen gesteld over wonen in de toekomst. Moet ik gaan verhuizen? Zijn er appartementen beschikbaar? Kan ik mijn woning aanpassen zodat ik hier lang(er) kan blijven wonen?

De woningmarkt is op dit moment overspannen te noemen. Huizen en appartementen gaan als zoete broodjes over de toonbank en er moet in veel gevallen overboden worden. Huurwoningen/-appartementen hebben wachtlijsten oplopend tot 10 jaar. Voor senioren is het daarom erg lastig een geschikte levensloopbestendige woning te vinden.

Senioren moeten dus op een andere manier regelen dat zij in de toekomst in een woning wonen die voorbereid is op zorg en goede toegankelijkheid. Het Centrum voor Wonen maakt senioren ervan bewust dat er vaak genoeg mogelijkheden in de eigen woning zijn. Met kleine aanpassingen kunnen veel woningen toekomstgericht gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld eens aan:
• Slaapkamer op de begane grond
• Badkamer op de begane grond
• Drempels verwijderen
• Brede deuren maken
• Woonhuislift of traplift
• Woningautomatisering

Een voorbeeld: Als u ouder wordt, kan het handig zijn om alle woonvoorzieningen op de begane grond te hebben. Traplopen is dan geen obstakel meer. Dit kan zijn vanwege gezondheid, ouderdom of gewoonweg gemak. Vaak betekent dit dat er een slaap- en badkamer op de begane grond moeten worden gerealiseerd.

Wilt u ook goed voorbereid zijn en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Wij bieden u een kosteloze woonscan aan.
U kunt een check laten doen om te kijken of uw woning klaar is voor toekomstige woonwensen (levensloopbestendig wonen). Na een eerste kennismaking/adviesgesprek kan een wooncoach bij u aan huis komen voor de woonscan. U ontvangt daarna een persoonlijk advies met concrete stappen, zodat u weet waar u aan toe bent.
Bij concrete verbouwplannen kan er zelfs gekozen worden voor een complete bouwinspectie. Indien gewenst kan er meteen geschakeld worden met lokale bouwbedrijven en kan Centrum voor Wonen de periode van aanpassingen op maat begeleiden.

Kom zonder afspraak bij ons binnenlopen. De koffie en thee staan klaar.

U wilt toch ook weten of uw woning geschikt (te maken) is voor de toekomst!?

Back To Top