skip to Main Content

Verhuizen of blijven wonen: het blijft een lastige keuze

Mevrouw De Vries wist het niet meer. Wat moest ze nu? Haar man was enkele maanden daarvoor overleden en plotseling stond ze er alleen voor. Nou ja, alleen, gelukkig had ze haar kinderen nog. Die hielpen haar waar ze konden, maar woonden een eind weg.

De muren van het huis, waar ze zo fijn met haar man gewoond had, kwamen op haar af. Aan de ene kant doordat ze haar man miste, maar ook door de grootte van de woning. Daarnaast merkte ze steeds meer dat alles gelijkvloers ook wel erg fijn zou zijn. Ze kon de trap nog goed op hoor, maar hoe lang nog?

Daarom kwam ze naar ons Centrum voor Wonen met de vraag: Moet ik gaan verhuizen of kan ik hier blijven wonen? Een lastige vraag die je niet zomaar kunt beantwoorden.
Allereerst is dit een persoonlijke keuze. Bevalt het nog waar u woont? Kunt u nog goed uit de voeten in de woning? Zijn er voorzieningen dicht in de buurt?
Daarnaast kunt u naar de mogelijkheden kijken. Kan ik mijn woning aanpassen? Denk aan drempels verwijderen, bad- en slaapkamer op de begane grond of een traplift.

Wij hebben mevrouw De Vries een kosteloze woonscan aangeboden (Wonen op Maat). Een deskundige vrijwilliger is bij mevrouw De Vries aan huis geweest en heeft een woonscan gedaan van haar woning. Deze woonscan is door ons uitgewerkt in een overzichtelijk rapport. We hebben dit rapport met mevrouw De Vries besproken. Met de duidelijke informatie, tips en adviezen kon zij een goede keuze maken: Blijven wonen of verhuizen.

Mevrouw De Vries heeft ervoor gekozen om te verhuizen. Haar woning was niet geschikt om gelijkvloers te maken en een traplift zag zij niet zitten. De voorzieningen (winkels, buurthuis) in haar buurt lagen ook te ver weg van haar woning. Zij heeft een mooi appartement aangekocht en ziet de toekomst weer wat zonniger in. Met, niet te vergeten, alle liefde van haar kinderen.

Wil je ook goed voorbereid zijn en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Wij bieden jou de kosteloze woonscan ‘Wonen op Maat’ aan. Kom zonder afspraak bij ons binnenlopen. De koffie en thee staan klaar.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top