skip to Main Content
Wonen Op Maat In Uw Eigen Huis

Wonen op maat in uw eigen huis

Het CvW wil inwoners van Etten-Leur preventief bewust maken van noodzaak tot aanpassing woning oftewel hun woning levensloopbestendig maken. Denk hierbij aan bredere toegang woning, bredere deuren, aanbouw bij woning (slaapkamer/badkamer), aanpassen badkamer/keuken of een traplift. Wanneer dat in relatie tot de huidige woning mogelijk is, zijn technische aanpassingen aan de woning gewenst of zelfs direct noodzakelijk. Hoe eerder men hier op anticipeert, hoe minder noodzakelijk een toekomstige dure aanpassing nodig is bij medische noodzaak.

De woonscan en/of bouwkundige inspectie

Het project ‘Wonen op maat’ is een mooie uitbreiding op de dienstverlening van het Centrum voor Wonen. Bij vragen over een verbouwing om de woning levensloopbestendig te maken gaat de officemanager in gesprek over de (on)mogelijkheden o.b.v. haar ervaringen, expertise van de partners en wensen van de klant. Wanneer blijkt dat een verbouwing gewenst is, kan vanaf nu snel actie ondernomen worden. Voor een voortraject of een kleine aanpassingen kan een vrijwilliger aan huis komen om een woonscan te maken. Indien er gedacht wordt aan een verbouwing of er zelfs al concrete bouwplannen zijn wordt onze partner Bouwinspecteurs ingeschakeld voor een volledige bouwinspectie met calculatie. De opvolging van de woonscan of bouwinspectie kan door CvW begeleid worden. Het centrum wil voor de uitvoering van de verbouwing Etten-Leurse bouwbedrijven inschakelen.

Via onze partners kunnen wij snel schakelen en ervoor zorgen dat de klant ook verder goed wordt begeleid.

  1. Financiën: een overwaardeplan, verbouwingskrediet, een blijvers- of verzilverlening; Rabobank is de geschikte partner.
  2. Woningwaarde/toekomstwaarde woning: KoningsWonen is de specialist om dit in beeld te brengen, welke aspecten voegen waarde aan de woning toe.
  3. Verduurzaming: het toevoegen van verduurzamingsaspecten kan een meerwaarde bieden voor het geheel of wenselijk zijn vanuit de klant, DuurSaam Etten-Leur weet hier alles van.
  4. Trouw juridische dienstverlening: bij ouder worden hoort ook: tijdig regelen wat er moet gebeuren als men wilsonbekwaam (bijvoorbeeld dement) wordt. Daarnaast nalatenschapsplanning; slim omgaan met vermogen om kosten en belasting te besparen.
  5. Avoord: voor het levensloopbestendig maken en advies over (toekomstig) benodigde zorg door een ergotherapeut.

Bent u benieuwd naar meer informatie? Loop gerust eens binnen voor vrijblijvend advies of bel op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top