skip to Main Content

Zonnepark A58 is operationeel!

Op 1 oktober 2020 zou het Zonnepark A58 officieel geopend worden door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen. Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen is de opening uitgesteld tot de lente van 2021.

Eind september werden de eerste zonnepanelen succesvol aangesloten op het elektriciteitsnet door Enexis. Het Zonnepark A58 zal bij de totale omvang een capaciteit van 2,5 megawatt(MW) hebben, genoeg om 850 normale gezinswoningen van elektriciteit te voorzien.

Langs de A58 is met goedkeuring van Rijkswaterstaat het langste zonnepark van Nederland gerealiseerd. Over een afstand van ongeveer 4 kilometer zijn ca. 6.300 zonnepanelen geplaatst. Het project is een samenwerking tussen de Energieleverancier Vrijopnaam, ontwikkelaar Greenspread , de gemeente Etten-Leur en de lokale Energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur U.A.. Er zijn vele voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd door DuurSaam Etten-Leur in samenwerking met de Gemeente om de inwoners op een positieve wijze bij het project te betrekken. Het Zonnepark A58 biedt voor inwoners die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op de eigen woning nog steeds de mogelijkheid zelf energie op te wekken door de aanschaf van een zogeheten “paneel op naam”.

Lees meer informatie op DuurSaam Etten-Leur en op de website van Zonnepark langs de A58.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top